hye korang , welcome to blob mas yang tak seberapa ni , mas pon tak berapa pandai bab2 berblob ni , klaw ad buat slh 2 jgn takot2 plak nk tgur mas , lps follow , jgn lpe add sy kt fb , tkn je button fb yg terapung kt tepi ni , psyu add k , haaha

j0m follow

Sep 21, 2011

halo halo haloooo ,
lame betol mas tak update blob kn , rindu tak .? , senyap je ni , rindula tuuu , haha ,
mas pergi mana sampai tak update blob ni , .? haha , mas  tak pegi mane2 la , mas ad je dekat sini cuma tak a mood nk update , ingat tak post mas yg sebelom ni , ala , yg ber'title' "aq tak amek kwn punye k " tu larh , hal sumer dh selesai , haha , so , mas dh boleh enjoy gle2 skarang , tak pyh pning2 pikir psl hal yg burok 2 ,

erh3 ,
nk tahu bnda tak ,.? , mas kn , mas kn, mas mnt someone r, dy tak la hensem tp tak tahu nape mas boleh mnt kt dy , haha , suka sgt ,kn best klau dy jd milik mas, cehh, angan2 ku sdh melambung, haha, dh3 , tak nak ckp psl 2 lg ,

oke la korang , mas dh mls nk tulis pnjang2 , mas bkn la rjin sgt ,hehe , k r ,
klaw mas rjin , mas update lg k ,
bubye , lebiu ..

Sep 4, 2011

aq x amek kwn punye k,

hye korang, xde mo0d nie, ngan sape.?, ad some one ni, ske2 dy je td0h mas amek pakwe dy, maybe dy dngar dr mlot org kot, tp sumpah, mas x amek kwn mas punye bf k, tlong la jgn tdoh mas, mas x nk gdoh hnye krn lelaki, bodoh kn, klaw srh mas sumpah bnyak kli pon mas brani taw, mas x slh, mas skali pon x prnah mc8 ngan pakwe dy, x ingen la mas, dh la hri nie mas x pegi skola, tbe2 je smpai brite ni, mas akn siasat , spe yg gatal mlot nie, mas bkn nk brdendam, tp klaw bleyh, mas nk tnye, pehal dy bleyh tdoh mas cam2, klaw korang kne, k0mpem korang hangen 1 bdn punye, tp nk wat camne , mas hnye prlu sbr, x mau la gad0h2 psl prkare yg x pnting nie, k r k0rang, mo0d dh xde,
kbye,..
sayng k0rang

Aug 30, 2011

hai selamat hari rye,..yeay..~!!

hye korang, slamat hri rye, eheheeh, ske la 2, hri nie ltih bt0l taw, dh la rmai yg dtg rmah , pstu g rye rmah kngkwn plak, tp bt0l a, x tipu, bez gle, tp x hbes lg pergi mngembare rmh kngkwn ehehehe, sambong es0p plak, klaw bleh, nk pegi rye rmh ckgu2 yg dlu2, eheheh,

duit rye..!!, hahaha, dh tue2 pon dpt duit rye lg ke.?, eheehe, bleh la ckit an, ck0p buat t0p4, tp x puas hti bt0l ngan bdax2 kcik ni, di0rang plak yg dpt bnyak duit rye, di0rang bkn pndai gne p0n, -ptot nye, yg bsar2 la y dpt duit rye bnyak an.?, ehehe, jelez bt0l,..

kuih rye,.~ hbes aq mkn, nk2 lg ALMOND LONDON, mlm rye dh hbes kn 50 bji,kuat nye aq mkn an.?, jgn jelez taw, auw3, gdik, ehhehe,

k r korang, dh ltih sgt nie, 6ti2 aq update plak k,.. k bye honey, selamat hari rye n hati2 ktika  nk pergi braye k..

Aug 29, 2011

dh x sbr nie..

hye korang, sehat.?, x sehat mkn ubat taw, korang psti x sbr an, es0k dh nk rye taw, eheheheh, mas pon dh x sbr gle2, rse kjp je puase, dh nk rye, ae nie mas g shopping taw, shopping laz minute la ktkn, uhux huxhux, tp x la shopping bnyak sgt, juz shopping yg x brape wjib, juz kuih ckit n bju T n jeans..wlaupon esok dh nk rye , tp ary ni ttap rmai kt psar tani 2, semua ske shopping laz minute kod, klaw bg mas, shopping ;laz minute nie satu kepuasan , bru dpt rse smangat rye kn,..

erh, tbe2 tringat mse kecik2 dlu, semua bnda org siapkn, x prlu rsau psl ap2, juz tnggu ary rye tok kutip duit rye, argh..~!!, bez nye dlu2, x puase pon x kne mrh, skunk nie, mnx miz satu hari je, psti ad yg mkn klepek free kn, hmmm, dh naseb, mkin bsr, mkin bnyak la tnggungjawab, klaw dlu kte tg0k je org kmas rmah, tp skunk dh x bleh buad cam2,. klaw dlu dpt bnyak duit rye, skunk ni, entah dpt, entah tdk kn..?

klaw ms ekcik2 dlu, mas pling rpt dgn arwah atok, tp skunk nie dh x de, sdih, sdekah kn al-fatihah utk dy,...........,wlaupon atok dh x de, tp atok sntiasa d hati mas, mas syg atok, yg dh prgi ttp pergi, kte yg hdop ptut truskan  hdop an..?, 

wah, dngki la ngan korang, rmh korang psti meriah ngan abg, kakak, adik or spe2 an..?, mas x dpt rse sume 2, mas sorang je, ad ma n abah mas, juz 3 org kt rmh kami, alaaa..!!, cian kt mas an..?, snyi btol rmh..ehehehhe, buat crite sdih la plak, 

cmne la esok, rye oh rye, x sbr btol nk smbut ary rye, x sbr nk mkn kuih rye, dpt duit rye, dpt ke.?, x kesah, nk pegi jln2 rmh kengkawan,  n mcm2 lg la, X BLEH SBR DH NI, ....k r, mas  dh x larat nk tliz pnjang2 lg, bye korang,


SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN, KOD2 AD TRKASAR BAHASA OR TERSASUL, SOREY2 LA YE,..

Aug 27, 2011

selamat hari raya korang..

hye korang..,
‎..✫¸.•°*”˜˜”*°•.✫
☻/ღ˚ •。* ˚ ˚✰˚ ˛★* 。 ღ˛° 。* °♥♥ ˚ • ★ *˚ .ღ 。
/▌*˛˚ღ •˚ SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN ♥♥ ˚ ✰* ★
/ \ ˚. ★ daripade : mas

Aug 25, 2011

PETUA:LEMBUTKAN DAN CERAHKAN MUKA



nie petua mas nk bg untok sesape yg nk putihkan dan lembutkan muka di0rang...:~
gne slh satu jer taw...

  • Parutkan seketul ubi kayu dan tempelkan pada muka. Biarkan hingga kering. Selepas itu cuci muka dengan air suam. Amalkan pada setiap malam.
  • Campurkan parutan lobak merah, kuning telur, sedikit air limau nipis hingga sebati. Sapukan pada muka dan bairkan kering. Cuci dengan air bersih tanpa sebarang pembersih muka.
  • Sapukan muka dengan putih telur dan biarkan selama 30 minit. Setelah itu, cuci dengan air biasa. Lakukan tiga kali seminggu.
  • Kisar kulit telur hingga halus. Campurkan dengan air suam dan bedak sejuk. Sapukan campuran tadi pada muka. Urutkan kulit muka perlahan-lahan. Biarkan hingga bedak kering. Kemudian basuh dengan air suam.
  • Parut sebiji kentang. Perah airnya. Sapukan pada muka. Apabila separuh kering, cuci muka dengan air.
  • Kisar lima kuntum bunga cempaka dan lima kuntum bunga melur hingga halus. Campurkan dengan bedak sejuk. Sapukan pada muka pada setiap malam.
  • Campurkan tepung sagu dengan air. Sapukan pada muka seperti memakai bedak sejuk. Lakukan setiap hari.


amalkan yerk..insyaallah mnjadi

PETUA:MENGHILANGKAN JERAWAT


petua nie unt0k  korang2 yg ad masalah jerawat yg mencacatkn mke taw..terutama kaum hawa..
Untuk membersihkan muka dan menghapuskan jerawat, sila amalkan salah satu petua ini:-
  1. Bersihkan muka. Kemudian cuci dengan air kelapa tua. Biarkan ia kering sendiri. Kemudian bilas dengan air bersih. Amalkan tiga kali seminggu.
  2. Setelah muka dibersihkan, tutup muka dengan kain tuala yang lembab. Dekatkan muka ke wap nasi atau air panas selama lima minit. Ulangi beberapa minit. Kemudian pakai penyegar muka.
  3. Sejukkan sedikit kanji nasi. Sapukan pada jerawat dan biarkan ia kering di muka. Kemudian cuci dengan air suam. Amalkan setiap hari hingga jerawat berkurangan.
  4. Jika jerawat masih sukar hilang, rebus beberapa helai daun teh warna hijau. Ketika suam, lekatkan pada jerawat dan biarkan sehingga ianya kering.
  5. Tumbuk segenggam bunga melur bersama sedikit air hingga lumat. Sapukan ke muka dan biarkan kering. Kemudian cuci dengan air kelapa muda.
  6. Basuh muka dengan air basuhan beras. Setelah kering, cuci dengan air bersih. Amalkan selalu.
  7. Rendam segenggam beras hingga kembang. Toskan airnya. Tumbuk beras ini bersama segenggam biji betik muda hingga lumat. Campurkan dengan sedikit air. Gentelkan kecil-kecil dan jemur hingga kering. Apabila hendak memakainya, bancuh dengan air dan tempelkan di muka.
8.Hancurkan beberapa helai daun pucuk jambu batu. Campurkan dengan besak sejuk. Tempelkan di muka sebelum tidur. Amalkan setiap hari


AMALKANLA.INSYAALLAH MNJADI

petua:khasiat limau nipis

jom berkongsi khasiat limau nipis:~


Petua Mengempiskan perut

Mungkin anda boleh mengamalkan perahan limau nipis yang dicampur dengan teh tanpa gula dan diminum setiap hari. Sebaik-baiknya biarlah teh yang diminum itu teh panas suam, kesannya lebih cepat. Ia dikatakan dapat mengempiskan dan mengemaskan bentuk perut.

Petua Pulih kulit wajah

Ramai yang menghadapi masalah kulit wajah terbakar kerana cuaca yang panas. Mungkin anda boleh bancuh sebati sedikit tepung gandum bersama madu dan putih telur serta air limau nipis. Sapu bancuhan pada seluruh muka kecuali bahagian mata dan mulut. Biar kering baru cuci dengan air bersih.

Petua Hilangkan Bau Kaki

Untuk mengatasi bau kaki akibat sering memakai sarung kaki dan kasut bertutup, gunakan limau nipis. Ambil limau nipis, hiris dan gosokkan pad kaki.

Petua Mewangikan rambut
Mungkin ramai tidak tahu limau nipis juga boleh mewangikan rambut. Ambil beberapa biji limau nipis dan hiriskan. Kemudian gosokkan ke seluruh kepala. Biarkan beberapa minit, kemudian barulah cuci hingga bersih. Selain mewangikan rambut, limau nipis juga boleh menghilangkan rasa pening serta menyejukkan kepala.

cbela ,insyaallah mnjadi..

Aug 24, 2011

welc0me t0 new bl0b..

hye guys, nie blob bru mas taw..mas mmg x brape crdik bab2 berbl0b nie, sumer tips psal bl0b p0n mas dpt dkt bl0b akak cntek nie http://www.lyssasecret.com/p/tutorial.html, klaw nk tut0rial ke ap ke, pegi je kat c2.. pergh ilmu bnyak dpt taw.j0m ckap psl mas plak.. nme  pnuh mas ialah masturah bt hashim, amacam simple an..?, utk k0rang,pnggil je mas or ap ke, x kesah..!!um0r plak 14, amacam, mude an..sk0lah..!!sk0lah kt smk cherang ruku,semerak pasir puteh , kelantan, knal..?, x an.so0key..j0m ckap psl prangai plak..erh3, sbel0m lpe, mas nie ank tunggal,pd spe2 yg nk jd kakak ke abg angkat ke, bleh jer, euw.!!gdik an..mas nie jnis  happy go lucky taw..jnis x kesah, jnis yg x ske di control, x kesah la spe p0n org yg control 2,pk cik ke, mk cik ke, kwn ke, pakwe ke (ehem3, i'm single for now,but my heart is already taken by someone who i can't call as my own)ops, trcakap plak,..erm ,dh x de yg special about mas dh n tgn p0n dh x m0 nuliz, s0 bye,,..